Brandvæsen

Røgalarmer: Nordjyderne er mere brandsikre end københavnerne

Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

Politi

Seks borgere fik anerkendelse for en ekstraordinær indsats

I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Præhospital

Falck står til at få forlænget ambulancekontrakter

Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.

  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.
  • Politi
    En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de
  • Politi
    Når tre politikredse som et forsøg begynder at anvende strømpistoler, så bliver der tale om pistoler af typen Taser 10, der er produceret af den amerikanske virksomhed Axon Enterprise. Det amerikanske produkt er valgt uden udbud, fordi politiet vurderer, at kun Taser 10 fra Axon kan leve op til de krav, som stilles i det to-årige pilotprojekt.
  • Præhospital
    Siden 2016 har Region Syddanmark officielt haft 13 paramedicinerambulancer. Men antallet af paramedicinere er i mellemtiden steget kraftigt, så der er nu 273 i regionen. Derfor er det i praksis langt flere ambulancer end de 13, som bemandes med paramedicinere. Regionen ønsker derfor at ændre modellen, således at det ikke længere kun er de 13 ambulancer, der defineres som paramedicinerambulancer.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil bliver placeret i Hundested. Med indsættelsen af den nye akutbil har regionen i alt seks akutbiler, der både rykker ud til akutte hændelser og fungerer som præhospital visitationsenhed (PHV) ved ikke-akutte hændelser. Hornbæk og Hundested var i spil som base til akutbilen, men Hundested vælges ud fra et hensyn til, at der er høje responstider og langt til nærmeste ambulancestation.
  • Brandvæsen
    Fra på mandag vil kystredningsstationen i Skagen muligvis ikke længere kunne bemandes. Efter en strid mellem stationens ledelse og medarbejderne har seks af de 16 lokale redningsfolk nemlig valgt at sige kollektivt op. Opsigelserne træder i kraft fra månedsskiftet, og derefter vil stationen formentlig få problemer med at rykke ud.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Frygter at ny spareplan går ud over sikkerheden

Fra maj skal brandfolkene i Roskilde varetage serviceopgaver, samtidig med, at de indgår i det akutte udrykningsberedskab. Og det vil ifølge brandfolkene ikke kunne hænge sammen. Tværtimod vil det gå ud over sikkerheden for borgerne. Ifølge beredskabsdirektøren er der imidlertid ingen vej uden om besparelserne – og beredskabet vil kunne dækkes fra nabostationer.

Brandvæsen

Konkursramt firma har måske sjusket med brandsikkerheden

Efter at et nordjysk firma, der har stået for brandmaling af stålkonstruktioner i en række store byggerier, er gået konkurs, er det kommet frem, at firmaet både har anvendt forkert brandmaling og desuden har brugt brandmalingen forkert. Dermed er der risiko for, at stålkonstruktionerne ikke lever op til kravene til brandsikkerhed.

Google Maps
Brandvæsen

Østsjællandske brandstationer og brandfolk i farezonen i ny spareplan

En ny plan for risikobaseret dimensionering af Østsjællands Beredskab indebærer, at beredskabet skal tilpasses – ikke til risikoen, men til økonomien. Efter at Falck har afvist at udføre beredskabsopgaverne for 5 mio. kr. mindre end hidtil, bliver der således lagt op til, at det fælleskommunale beredskab skal lukke to brandstationer og sige farvel til 50 brandfolk.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Akutlægebiler skal overtage sundhedsfaglig ledsagelse ved patientflytninger

Fremover vil det formentlig være de 10 akutlægebiler i Region Midtjylland, som skal anvendes, når alvorligt syge patienter skal have lægeledsagelse under overførsel til hospitaler i andre regioner. Overførslerne kan tage op til 8-10 timer, men regionen mener ikke, at det vil gå ud over beredskabet, da der er indsat en ny lægebil, og samtidig er der blevet færre overførsler mellem regionens egne hospitaler.

Præhospital

Budgetaftale: Vil ikke betale for at uddanne redderelever til andre regioner

Næste år vil Region Midtjylland øge andelen af ambulanceredderelever fra 5 pct. af redderne til 7 pct. Regionen har afsat 2,3 mio. kr. til etablering af et ekstra uddannelseshold, men indtil videre gælder bevillingen kun for 2023. Regionspolitikerne har nemlig besluttet, at de vil følge udviklingen i de andre regioner, så Midtjylland ikke ender med at uddanne elever til resten af landet.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Beredskabschefer om bulldozer-forslag: Vigtigt at rydde vejene hurtigt

Skal der fremover sættes bulldozere ind for at rydde vejene efter trafikuheld? Det mener organisationen Dansk Industri, som ikke ønsker, at bilisterne skal vente i køer, mens der tages stilling til, om f.eks. en lastbil vil blive skadet, hvis den bugseres væk fra vejen. Landets beredskabschefer understreger, at det er vigtigt at få afviklet skadestederne hurtigt.

Autohjælp

Overskud i Redning Danmark

Den landsdækkende autohjælpsvirksomhed Redning Danmark fik sidste år et overskud på 0,9 mio. kr. Selskabet er dog samtidig gået fra 17 til 3 ansatte, og i de to andre selskaber i koncernen er økonomien presset. Det vakte opsigt, da Sophus Falcks oldebarn, Erik Falck, i 2017 blev medlem af Redning Danmarks bestyrelse, men han er nu udtrådt af bestyrelsen.

Autohjælp

SOS International overtager Dansk Autohjælp

Konkurrencen på det danske marked for beredskabsydelser bliver nu kraftigt intensiveret, efter at SOS International overtager Dansk Autohjælp. SOS International driver i forvejen akutlægehelikopteren i Karup, og med købet af Dansk Autohjælp får man adgang til et landsdækkende stationsnet. Selskabet bebuder da også, at man over tid vil tilbyde en bredere produktpalette.

Fra arkivet – Politi

Politi

Her er politiets nye hundepatruljevogn

Politikredsene i København, Østjylland, Nordjylland, Sydøstjylland, Midt- og Vestsjælland og på Fyn har modtaget de første eksemplarer af dansk politis nye hundepatruljevogn, der er opbygget på Volvo V90-chassiser. Resten af politikredsene vil også løbende få de nye vogne, således at de ved årets udgang anvendes i hele landet.

Politi

Politiet tester elektriske patruljevogne

Rigspolitiet har indkøbt 10 VW ID4 GTX patruljevogne, som skal fordeles i fire forskellige politikredse. Dermed søsættes et pilotforsøg med uniformerede elektriske patruljevogne, hvor erfaringerne med brugen af elbiler i beredskabet skal afdække muligheden for et grønnere alternativ til de dieseldrevne patruljevogne.

Brandvæsen

Brandfolk afventer politieskorte ved udrykning til småbrande i Kolding-bydel

Når brandvæsenet i Kolding får melding om mindre brande i Skovparken-området, så afventer brandfolkene nu, at politiet har været fremme og vurderet situationen – og først derefter kører de ind og slukker branden. Årsagen er, at der er risiko for, at brandfolkene rammes af kasteskyts, og derfor skal politiet først vurdere, om der er ”dårlig stemning”.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook