Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Sammenbrud i forhandlinger om vagt i Beredskabsstyrelsen

Forhandlinger om de vagter, som gennemføres i Beredskabsstyrelsens operative del, er brudt sammen. Beredskabsstyrelsen og fagforeningerne havde ellers i længere tid forhandlet om en løsning, som kunne lovliggøre de nuværende vagtformer, men efter sammenbruddet i forhandlingerne skal vagterne i stedet omlægges, så de følger hviletidsreglerne.

Brandvæsen

Hovedstadens Beredskab vil indkøbe 20 nye autosprøjter

Vognparken hos Hovedstadens Beredskab står overfor en større udskiftning, hvor beredskabet indenfor de kommende fire år vil indkøbe mellem 16 og 20 nye autosprøjter. De nye køretøjer vil blive opbygget på Volvo FL 280 chassiser, og de skal forsynes med tanke på ca. 1.800 l. og pumper med en kapacitet på ca. 3.000 l./min.

Brandvæsen

Opgradering af vognparken hos Bornholms Brandvæsen

Bornholms Brandvæsen har i år opgraderet vognparken gennem udskiftning af en række køretøjer. Det drejer sig om to fabriksnye indsatsledervogne samt to slukningskøretøjer til brandstationen i Nexø: En autosprøjte, som kommer fra Stenløse, og en Hurtig Sluknings Enhed, som kommer fra Randers.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Mere uddannelse, udstyr og medicin til syddanske akuthjælpere

Region Syddanmark sætter nu ekstra penge af til regionens akuthjælperordninger. Pengene skal bruges til uddannelse, udstyr og medicin, og det skal være med til at styrke kvaliteten af akuthjælperordningerne. Som noget nyt vil akuthjælperne i Vamdrup, Sommersted, Fjelstrup og Felsted samt på Fanø og Ærø fremover også blive støttet økonomisk af regionen.

Præhospital

Aarhus-forskere kortlægger den akutte telefonbetjening

Kontakten til sundhedsvæsenet ved akut sygdom starter i de fleste tilfælde med et telefonopkald – til en af landets lægevagter, akuttelefonen 1813 eller 1-1-2. Men faktum er, at vi i dag har meget lidt viden om, hvordan vi i Danmark bedst organiserer den akutte telefonbetjening. Det skal et nyt forskningsprojekt ændre på.

Præhospital

40 dages fængsel efter vold mod ambulanceredder

En 33-årig mand er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han i juli skubbede og slog en ambulanceredder. Ved et drukgilde i Glamsbjerg på Fyn var manden faldet i en sø, og der blev tilkaldt en ambulance. Ved ambulancens ankomst var den 33-årige nøgen og angreb ambulanceredderen. Ambulancen måtte efterfølgende forhindre manden og hans kone i at køre fra stedet.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Redning Danmark ramt af endnu en konkurs

Redning Danmark er fortsat hårdt ramt af konkurser blandt de selvstændige stationer. Denne gang er det Redning Danmark i Svendborg, som er gået konkurs. Ejeren, Per Brandt, oprettede dog kort før konkursen et nyt selskab, der overtager aktiviteterne og fortsat skal være Redning Danmarks station på Fyn.

Autohjælp

Falck opsiger samarbejdet med Redning Danmark-station

Redning Danmarks station i Holsted skal ikke længere udføre opgaver for Falck. Redningskorpset har opsagt samarbejdet efter det, der af Falck betegnes som forsøg på at miskreditere medarbejdere hos Falck. Ifølge BeredskabsInfos oplysninger er det stationens daglige leder, som på sociale medier har skrevet kommentarer om Falck.

Autohjælp

Sø- og Handelsretten: Redning Danmark har ikke brudt konkurrenceklausul

De 20 tidligere stationsejere fra SOS Dansk Autohjælp, der i juni etablerede Redning Danmark, handlede ikke i strid med deres konkurrenceklausul. Det har Sø- og Handelsretten afgjort. SOS Dansk Autohjælp havde ellers bedt retten om at nedlægge forbud, så stationsejerne ikke kunne køre autohjælp i et halvt år, men retten har afgjort, at konkurrenceklausulen var ulovlig.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Beredskaber går sammen om projekt med udrykningskorridorer på motorvejene

Politi-, brand- og ambulancetjenesterne i København og på Vestegnen opfordrer trafikanter på motorvejene i Storkøbenhavn til at hjælpe med placere sig på en særlig måde, når trafikken går i stå, og der kommer udrykningskøretøjer. Det handler om, at udrykningskøretøjerne som et forsøg kører igennem trafikkøen i en såkaldt udrykningskorridor.

Politi

Rapport anbefaler konkurrence på alarmcentraldrift

Det vil gavne det samlede beredskab, hvis man lader ikke-offentlige aktører byde på driften af alarmcentralerne og dermed øger konkurrencen. Det er en af konklusionerne i en ny rapport om alarmcentralerne, som er udarbejdet for SOS International. Ifølge rapportens forfattere skal det nuværende koncept for 112 genovervejes med henblik på at skabe et landsdækkende og sammenhængende alarmeringssystem. I den forbindelse anbefaler rapporten, at blikket rettes mod Island, Finland og Sverige, hvor netop alarmeringscentralen udgør det tværfaglige koordinerende og ressourcestyrende organ i samfundets beredskab.

Politi

Jægersoldat får belønning for at redde kvindes liv

En jægersoldat, der løbetrænede på stranden ved Blokhus, handlede hurtigt, da han opdagede en stærkt nedkølet 23-årig kvinde, der havde ligger længe i vandet og var ved at miste bevidstheden. Jægersoldaten løb ud i det kolde vand og reddede kvinden i land. Det fik han i denne uge en belønning for.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook