Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Præhospital

FOA: Nye paramedicinere får den korteste uddannelse og mindst erfaring

Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Bestyrelsesformand: De frivillige gør en forskel

De hjælper, når oversvømmelser truer, når der skal reddes værdier ud af brændende bygninger, og når de hårdtarbejdende brandfolk skal have vand og mad under langvarige indsatser. Frivilligenheden i Hovedstadens Beredskab gør en kæmpe forskel – både for borgere og for det operative beredskab. Det fortæller formanden for beredskabets bestyrelse, overborgmester Frank Jensen.

Brandvæsen

Ønsker værnepligtige i de kommunale beredskaber

Det samlede redningsberedskab vil blive styrket, hvis regeringen vælger at lade værnepligtige gøre tjeneste i de kommunale beredskaber. Det mener interesseorganisationen Danske Beredskaber, som foreslår en værnepligt på tre-fire måneder, hvor de værnepligtige har dagtjeneste og tilkaldevagt. Det vil koste ca. 40 mio. kr. om året.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

FOA: Politikerne spiller hasard med borgernes liv

Politikerne i Region Hovedstaden er tekniske barbarer, der tror, at man kan reducere antallet af ambulancer i København og smide 100 års erfaring med ambulancekørsel overbord uden at det vil få konsekvenser – og det er både dumt og naivt. Sådan lyder FOA’s karakteristik af resultatet af Region Hovedstadens udbud af ambulancekørslen. FOA organiserer de københavnske ambulancefolk, og fagforeningen frygter, at mange ambulancefolk nu vil søge andet arbejde.

Præhospital

Ny leder til AMK-vagtcentralen i Aarhus

Stefan Schousboe er fra 1. oktober 2018 ansat som ledende overlæge i Region Midtjyllands AMK-vagtcentral. Som ledende overlæge på AMK-vagtcentralen får Stefan Schousboe en nøglerolle i forhold til at styre patientstrømme fra de akutte hændelser til hospitaler eller anden hjælp

Præhospital

Regioner vinder klagesag om indkøb af ambulancer

Efter en række sager, hvor regionerne har lidt spektakulære nederlag i Klagenævnet for Udbud, har fire regioner vundet i en ny – og vigtig – sag om indkøb af ambulancer og køretøjer til liggende sygetransport. Det var MAN, som havde klaget over, at kontrakten gik til Mercedes-forhandleren Ejner Hessel med Profile som underleverandør. Men MAN’s klage er nu blevet underkendt på alle punkter.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2021

Der er i år 119 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er tre færre end sidste år. Desuden har 59 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er en enkelt mere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Regnvåd februar gav stor stigning i antallet af fritrækninger

Februar 2022 går over i historien som den næstvådeste, siden DMI begyndte sine målinger i 1874. Og det afspejler sig i statistikken over assistancer hos SOS Dansk Autohjælp. Antallet af fritrækninger steg således med ca. 40 pct. fra januar til februar, så den megen regn i vinterens sidste måned har sat sit aftryk.

Google Streetview
Autohjælp

Ny Falck-station i Kokkedal taget i brug

Fredag formiddag kørte medarbejdere og køretøjer fra Falck-stationen i Hørsholm og brandvagten i Nivå i kortege til Falcks nye station på Brønsholm Kongevej i Kokkedal. Den nybyggede Falck-station, der har fået navnet Station Fredensborg, erstatter stationerne i Hørsholm og Nivå, og den bliver hjemsted for ca. 85 Falck-medarbejdere.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet: Betjent og politihund klarede redningsaktion med bravur

En betjent og en politihund får ros fra deres arbejdsgiver efter en redningsaktion i weekenden. Politihunden fandt – efter at have fulgt et spor 2½ kilometer – en bortgået kvinde, der var afkræftet. Hun blev fundet i et ufremkommeligt område, så betjenten måtte bære hende på sine skuldre et længere stykke, så hun kunne hentes af en ambulance.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Københavns Vestegn: Politiets udrykninger er fremme på 8:42 minutter

Patruljerne fra Københavns Vestegns Politi var igen i 2017 blandt landets hurtigste til at rykke ud, når der var akut fare for borgere eller store skader på ting og miljø. Målinger af 2.584 udrykninger sidste år viser således en gennemsnitlig responstid på 8 minutter og 42 sekunder, og det er næsten to minutter hurtigere end landsgennemsnittet på 10:37 minutter.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Brandmand anholdt på vej til brand

En brandmand fra Falck i Nakskov blev i sidste måned anholdt af politiet, mens han var på vej til udrykning, fortæller Lolland Falsters Folketidende. Anholdelsen fandt sted på Falck-stationen umiddelbart efter, at brandmanden var ankommet – tilkaldt af en brandalarm fra Volshave.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook