Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk har mistet tilliden til beredskabschef

Et stort flertal af brandfolkene hos Slagelse Brand og Redning har sendt et brev til kommunen, hvor de opridser talrige problemer i forhold til deres chef, beredskabschef John Olesen. Ifølge brandfolkene er problemerne så store, at brandfolkene på stationen i Slagelse har været tæt på et indgive en kollektiv opsigelse i protest mod beredskabschefen.

Google Maps
Brandvæsen

Brandstation deltog i Danmarks Indsamlingen

Rigtig mange mennesker havde afsat nogle af lørdagens timer til at kigge forbi brandstationen på Manøvej i Næstved, hvor man kunne komme tæt på hele beredskabet. Entréen på mindst 30 kr. gik ubeskåret til Danmarks Indsamlingen, der også modtog overskuddet fra en pølsebod på brandstationen.

Google Streetview
Brandvæsen

Nabostation skal assistere ved alle bygningsbrande i Gilleleje

Brandstationen i Gilleleje råder i dag over en ældre tankvogn med 13.500 liter slukningsvand, men det er meningen, at den skal skiftes ud med en ny tankvogn, der dog kun får en kapacitet på 8.000 liter. Den reducerede vandkapacitet på førsteudrykningen bekymrer de lokale brandfolk, og kommunens administration erkender da også, at ændringen kan medføre større tab af værdier ved brande. Løsningen ser ud til at blive, at nabobrandstationen i Helsinge automatisk skal assistere med en ekstra tankvogn ved alle bygningsbrande i Gilleleje.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Nye anbefalinger for iltbehandling til akut syge voksne

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en national klinisk retningslinje for behandling med ilt til akut syge voksne patienter. Medicinsk ilt er i dag et af de mest brugte lægemidler til akut syge patienter, bl.a. i den præhospitale indsats, men den nye retningslinje anbefaler mere tilbageholdenhed med at behandle akut syge med ilt end hidtil.

Præhospital

Ny alarmcentral giver eksplosiv stigning i udrykninger

Antallet af ambulanceudrykninger med Kørsel 1 hos Roskilde Brandvæsen er steget med 60-80% i forhold til sidste år. Og ifølge brandvæsenet skyldes en væsentlig del af stigningen den nye alarmcentral i Slagelse, der dækker Roskilde, Vestsjællands og Storstrøms amter. Tidligere havde brandvæsenet en tæt dialog med alarmcentralen i Roskilde, og lokalkendskabet gjorde, at mange ting blev klaret ved at tale om tingene i stedet for straks at sende en ambulance afsted med udrykning.

Brandvæsen

Ny struktur for skadestedssæt og talegrupper i SINE på vej

Beredskaberne kan se frem til en ny og mere effektiv struktur i radionettet SINE, når Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation den 1. januar 2017 ændrer på organiseringen af skadestedssæt og talegrupper. Som konsekvens skal beredskaberne sørge for at have opdateret deres SINE-radioer inden udgangen af året.

Fra arkivet – Autohjælp

Google Streetview
Autohjælp

Falck flytter vagtcentral fra Kolding til Vejle

I løbet af sommeren er det slut med Falcks vagtcentral i Kolding. Falck har besluttet, at aktiviteterne – herunder de 110 ansatte – skal flyttes til Vejle, hvor Falcks tidligere regionshovedkontor fremover skal huse det såkaldte assistancecenter, hvor alle opkald om autohjælpsopgaver modtages og disponeres.

Autohjælp

Falck og Redning Danmark opsiger samarbejdsaftale

Falck og Redning Danmark har opsagt den samarbejdsaftale, som i 2017 gjorde Redning Danmark til Falcks primære underleverandør på autohjælpsområdet. Det sker efter stor uenighed mellem parterne, hvor Redning Danmark endte med at anlægge sag mod Falck med et krav om 80 mio. kr. Fremover vil det være op til de enkelte stationer under Redning Danmark at forhandle egne aftaler med Falck.

Autohjælp

Nordjysk Redning Danmark-selskab er gået konkurs

Kort tid efter et ejerskifte og et navneskifte, er det selskab, som har stået for Redning Danmarks aktiviteter i store dele af Nordjylland, gået konkurs. Det drejer sig om selskabet Redning Danmark Nord A/S, som tidligere var ejet af Redning Danmarks adm. direktør, Uffe Dalsgaard. Selskabet havde på konkurstidspunktet 14 ansatte.

Fra arkivet – Politi

Politi

Konkurrent: Staten bør selv overtage beredskabernes SINE-radionet

Det er et sikkerhedsproblem, at det i dag er det private selskab Dansk Beredskabskommunikation, som både ejer og driver beredskabernes SINE-radionet. Det mener Teracom, der har meldt sig som konkurrent til at drive SINE. Ifølge Teracom bør staten selv overtage ejerskabet af SINE, så det fremover kun er driften af radionettet, som udbydes til private.

Politi

Ny båd til Fyns Politi

Fyn med tilhørende øer har mere end 1.000 km. kystlinje og talrige større og mindre havne. Nu har Fyns Politi – ligesom flere andre politikredse – sat en ny båd i drift. Det er tale om en RIB (Rigid Inflatable Boat), som er en båd, der har en fast bund og gummipontoner på siderne. Båden har en motorkraft fra 130 hk til 600 hk og kan sejle med hastigheder på op mod 50 knob eller ca. 90 km/t.

Brandvæsen

Onsdag testes nyt mobilbaseret varslingssystem for første gang

Når landets varslingssirener onsdag kl. 12 lyder som led i den årlige test, så bliver de for første gang suppleret af en besked på alle tændte mobiltelefoner. Det nye mobilbaserede varslingssystem, der har fået navnet S!RENEN, er nemlig blevet sat i drift, og dermed kan varslinger fremover bringes direkte på telefonerne.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook