Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabschef beskyldes for at have talt usandt på TV

Torsdag deltog Københavns beredskabschef, Jakob Vedsted Andersen, i et direkte TV-interview, hvor han fortalte, at alle de kritiserede Travox 120 kredsløbsapparater var blevet udskiftet. Tidligere har Københavns Brandvæsen skriftligt oplyst, at apparaterne udgik fra 1. maj 2012. Men billeder fra Christianshavn brandstation viser, at apparaterne stadig var i brug på stationen. Da brandvæsenet blev opmærksomt på, at en avis havde billeder af de gamle apparater, fik brandstationen besked på at fjerne apparaterne og dække dem til med blå plastik.

Brandvæsen

Stor brandmandskonkurrence i Odense

I næste uge går det løs i Odense, når brandfolk fra flere lande i Europa skal dyste mod hinanden i brandmandskonkurrencen FireFit Championships. Ud over at byde på fem hårde brandmandsdiscipliner, skal konkurrencen løbes på tid. FireFit Championships er en international brandmandskonkurrence, der for første gang afvikles i Danmark.

Brandvæsen

Konkurrencerådet vil have mere konkurrence indenfor brandsikring

Den nuværende ordning for godkendelse af de virksomheder, som installerer automatiske sprinkleranlæg, begrænser konkurrencen væsentligt, og derfor vil Konkurrencerådet have Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og en række brancheorganisationer til at ændre ordningen. Det har organisationerne accepteret, og dermed bliver det lettere – og billigere – for såvel mindre som udenlandske virksomheder at komme ind på markedet for brandsikring.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Forening får kæmpe bøde for at snyde med tilbud på sygetransport

En forening for 24 selvstændige vognmænd i Midtjylland har fået en bøde på 400.000 kr. for overtrædelse af konkurrenceloven. Vognmændenes forening bød – på medlemmernes vegne – på handicapkørsel, flexkørsel og patientbefordring, som kommuner, regioner eller trafikselskaber sendte i udbud. Men ved at koordinere tilbud og pris begrænsede foreningen konkurrencen.

Præhospital

Region er klar til at overtage redderes krav mod konkursbo

Efter at Lønmodtagernes Garantifond har meddelt, at fonden ikke vil dække reddernes krav mod BIOS’ konkursbo, står Region Syddanmark tilbage med en betydelig regning, da regionen har garanteret, at redderne får deres tilgodehavender. Som led i den garanti tilbyder regionen nu at overtage de enkelte redderes krav mod konkursboet – og udbetale kravene til redderne.

Præhospital

Region Nordjylland har startet forberedelserne til næste ambulanceudbud

Region Nordjyllands nuværende ambulancekontrakt med Falck udløber i marts 2014, og dermed skal ambulancekørslen i udbud i løbet af 2013. Regionen har derfor startet forberedelserne til det nye udbud, hvor en række spørgsmål skal afklares. Regionen overvejer således, om man skal gå væk fra den nuværende model, hvor ambulanceoperatøren bestemmer antallet af ambulancer og deres placering, og det overvejes, om der skal indføres maksimale responstider. Samtidig kan udbuddet betyde, at de nuværende akutbiler nedlægges, og at ambulancer bemandes med paramedicinere. Og så vil regionen gerne have ændret behandleruddannelsen fra en transportuddannelse til en sundhedsuddannelse, der koordineres med SOSU-uddannelserne.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Alvorlig it-fejl: Falck-selskab overdrev omsætningen med 55 mio. kr.

Tilbage i 2018 fik Falck et nyt it-system til håndtering af redningskorpsets abonnementer. Men en alvorlig fejl i implementeringen af det nye system medførte, at Falck i 2018 overdrev selskabets omsætning med hele 55 mio. kr., mens overskuddet blev 43 mio. kr. for højt. Bortset fra it-problemerne tjener Falck dog styrtende med penge på de danske abonnenter.

Autohjælp

Højsæson for punkteringer

Efteråret med dets regn og rusk er skyld i mange punkteringer. Småsten og skidt skyller ud på vejene, og samtidig er sommerdækkene måske ved at være slidte. Det kan være en uheldig kombination, idet tyngdekraften gør, at stenene ender med den brede side ned og spidsen i vejret. Og det giver travlhed hos SOS Dansk Autohjælp.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Bøder på vej til bilister, der tog billeder efter trafikuheld

Efter et trafikuheld på Holbækmotorvejen tirsdag morgen kan flere bilister se frem til en bøde fra Københavns Vestegns Politi. Bilisterne valgte nemlig at filme ulykkesstedet med deres mobiltelefoner, mens de kørte forbi – hvilket politiet både anser for et etisk problem og en trussel mod trafiksikkerheden.

Politi

Forsvaret: Vores helikoptere var ikke ude af drift

Under terrorangrebene i København den 14. og 15. februar 2015 anvendte politiet akutlægehelikopteren fra Ringsted til eftersøgning af gerningsmanden. Det skete ifølge politiet, fordi Forsvaret havde oplyst, at alle Forsvarets helikoptere var ude af drift på grund af tekniske fejl. Men ifølge Forsvaret er det ikke korrekt – der var helikoptere til rådighed.

Politi

Slut med 112-app’en fra årsskiftet

Siden 2013 har man kunnet downloade 112-app’en, der sender smartphonens GPS-koordinater til alarmcentralen, når man ringer 112 via app’en. Men den 31. december 2020 lukker 112-appen. Den er overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location), som ikke kræver en særlig app, men automatisk aktiveres ved opkald til 112.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook