Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Borgerforslag: Giv deltidsbrandfolk lov til at anvende grønne blink på deres biler

På kort tid har over 1.300 danskere skrevet under på et borgerforslag, der vil give landets deltidsbrandfolk lov til at montere et grønt blink i deres private biler. Blinket skal fungere som advarsel til de øvrige bilister, så de kan se, at der er tale om en deltidsbrandmand, der er på vej til brandstationen for at rykke ud. Hvis man når op på 50.000 støtter, skal forslaget behandles i Folketinget.

Brandvæsen

Brandvæsen vil levere trykluftsflasker til hele Sjælland

Fremover vil brandvæsener på hele Sjælland ved større brande kunne rekvirere fyldte trykluftsflasker fra Lyngby-Taarbæk Brandvæsen. Som led i et nyt samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Brandvæsen og Falck tilbyder brandvæsenet vederlagsfri assistance med en trailer med 28 fyldte trykluftsflasker, der afsendes øjeblikkeligt ved alarmering.

Brandvæsen

Uenighed om udrykningstiderne ved storbrand

Der er almindelig enighed om, at en teknisk fejl på alarmcentralen i København forsinkede indsatsen med ca. 14 minutter, da en mindre brand i et skur mandag udviklede sig til en voldsom brand i Restaurant Mikkelgaards selskabslokaler på Strandvejen. Men her hører enigheden op. Brandvæsenet mener nemlig, at deres udrykning var fremme indenfor tidskravene, mens vidner mener, at også brandudrykningen var forsinket. |

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Nordjysk ambulancekontrakt er nu skrevet under

Tirsdag er den nye ambulancekontrakt mellem Region Nordjylland og PreMed blevet underskrevet. Det var regionsrådsformand Ulla Astman (S) og PreMed-direktør Anders Vikke, som satte deres underskrifter på kontrakten, som indebærer, at PreMed den 1. april 2022 overtager ambulancekørslen i to af Region Nordjyllands fire ambulancedistrikter.

Præhospital

Debat: Ny akutlægehelikopter i det nordlige Danmark er en gevinst for alle

Lørdag rettede fire overlæger, der er tilknyttet de nuværende tre akutlægehelikoptere, kritik mod beslutningen om at udvide ordningen med en fjerde helikopter, der skal placeres i Nordjylland. Ifølge overlægerne er det en beslutning, der er baseret på populisme eller truffet på uvidenhed, men det afviser sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i dette debatindlæg.

Præhospital

Overdødelighed ved anfald af åndenød: Skal diagnosticeres i ambulancen

Borgere, der ringer 112 for at få hjælp ved åndenød, har en væsentlig højere dødelighed end andre, der har brug for ambulancen. Det viser ny forskning, som understreger, at der er brug for bedre hjælp til disse patienter. ”Vi skal blandt andet finde ud af, hvordan vi kan blive bedre til at diagnosticere allerede i ambulancen”, fortæller lægen bag undersøgelsen.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Atter underskud i Dansk Autohjælp

Efter et enkelt år med overskud måtte Dansk Autohjælp-koncernen atter indkassere et underskud i 2010. Trods en stigende omsætning fik koncernen et underskud på 5,7 mio. kr., der skyldes en række forskellige faktorer. Ligesom konkurrenten Falck blev Dansk Autohjælp således ramt af det hårde vintervejr, der gav en kraftig stigning i assistanceomkostningerne, men priserne på autohjælp er også under pres. Og så har en udskiftning i direktionen og en restrukturering kostet 3 mio. kr.

Autohjælp

Dieseltyverier giver flere autohjælpsopgaver

Dieselprisen er på himmelflugt, og hos Dansk Autohjælp kan man tydeligt mærke en af konsekvenserne: Selskabet får stadig flere sager med bilister, som har fået stjålet diesel fra deres parkerede biler. Brændstoftyvene går nemlig ikke længere kun efter private olietanke, nu kan heller ikke almindelige bilister vide sig sikre.

Autohjælp

Falck-redder dræbt ved påkørsel af skiltevogn

En 63-årig Falck-redder omkom mandag eftermiddag, da en 19-årig bilist påkørte en skiltevogn fra Falck. Den tragiske ulykke skete på Vestmotorvejen ved Korsør, hvor den 19-åriges varevogn omkring kl. 13.30 påkørte skiltevognen med høj fart. Han ramte desuden Falck-redderen, der stod ved siden af skiltevognen, og redderen blev dræbt på stedet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politifolk får belønning for livreddende indsats

Fire politibetjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået tildelt dusører for en enestående indsats, der har været med til at redde liv. To af betjentene reddede en mand ud af et brændende hus, den tredje betjent standsede en mand, der var ved at springe ud fra Storstrømsbroen, og den fjerde betjent reddede hele to selvmordstruede kvinder.

Politi

Disse byer får nye nærpolitistationer

Som en del af den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden blev det besluttet, at der skal oprettes 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet. Byerne for enhederne er nu faldet på plads, og politikredsene vil nu påbegynde etableringen af nærpolitienhederne. Herudover vil politikredsene oprette tre nye satellit-stationer.

Brandvæsen

Politiet: Lokalt forankret indsats skal løse problemer med angreb på brandfolk

Problemerne med angreb på brandvæsen og politi i udsatte boligområder løses bedst gennem en lokalt forankret indsats – og ikke gennem en landsdækkende indsats. Det mener Rigspolitiet, som på baggrund af en rundspørge til politikredsene mener, at der lokalt gøres en betydelig indsats for at håndtere problemstillingen. Indsatsen omfatter både polititilstedeværelse i de udsatte områder og samarbejde med de lokale brandvæsener.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook