Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Ny beredskabschef i Lejre Kommune

Ved årsskiftet får Lejre Kommune igen sit eget brandvæsen, efter at kommunen har besluttet at udtræde af det fælleskommunale Vestsjællands Brandvæsen. Chefen for det nye brandvæsen bliver den 55-årige Niels Rasmussen, som de sidste 20 år har arbejdet med brand og beredskab. Han kommer til Lejre Kommune fra et job som forebyggelseschef i Roskilde Brandvæsen.

Brandvæsen

Trekantområdets Brandvæsen opgiver stor spareplan

Trekantområdets Brandvæsen har valgt at tage en stor spareplan af bordet. Som led i en ny dimensioneringsplan ville brandvæsenet ellers foretage en kraftig reduktion af både mandskab og materiel, men nu opgives dimensioneringsplanen. I stedet skal de kommende to år bruges på en grundig analyse, der skal føre til en ny dimensioneringsplan.

Brandvæsen

Ny analyse: Elcykler og elløbehjul brænder sjældent

En ny analyse fra Beredskabsstyrelsen viser, at litiumion-batterier i f.eks. elcykler og elløbehjul sjældent brænder. Analysen viser dog også, at risikoen for, at der opstår brand i et produkt med et litiumion-batteri, øges i forbindelse med opladning af batteriet. Opladningen sker ofte inde i en bolig, og der er derfor grund til at være opmærksom i forbindelse med opladning.

Fra arkivet – Præhospital

Brandvæsen

Falck beder Sundhedsstyrelsen om vaccination af reddere og brandfolk

Reddere og brandfolk i Falcks ambulance-, brand- og redningstjeneste løser opgaver af særlig samfundsmæssig betydning, og derfor bør de indgå i det vaccinationsprogram mod influenza A, som Sundhedsstyrelsen ventes at igangsætte senere på året. Sådan lyder argumentationen fra Falck, der via Danske Regioner og Kommunernes Landsforening har rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen.

Præhospital

Ekstra ambulance og permanent akutbil i Varde Kommune

Region Syddanmark styrker nu akutberedskabet i Varde Kommune. Det sker gennem en opgradering af ambulanceberedskabet i Varde by, hvor en dagambulance ændres til døgnambulance, således at der fremover vil være to døgnambulancer til rådighed. Desuden får Oksbøl en permanent akutbil som erstatning for den militære akutlægebil i Oksbøllejren, der er ramt af besparelser i Forsvaret.

Præhospital

Afviser kritik af ambulanceudrykning på regionsgrænse

I sidste måned skrev Ekstra Bladet om en ambulanceudrykning, hvor en bevidstløs patient var blevet flyttet mellem to ambulancer, fordi det viste sig, at han var kommet til skade på den forkerte side af grænsen mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden. Men ifølge en redegørelse fra de to regioner indeholdt artiklen en række faktuelle fejl.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Nyt autohjælpsfirma udvider ejerkredsen i nordjysk selskab

Autohjælpsfirmaet Assist24, der kort før jul overtog størstedelen af Redning Danmark og fire jyske autohjælpsstationer, har nu udvidet ejerkredsen i det selskab, som skal stå for Assist24’s aktiviteter i Nordjylland. Ny medejer bliver Naree Henriksen, som tidligere har stået bag tre konkursramte autohjælpsfirmaer i Aalborg og Aars.

Autohjælp

Viking fordobler underskuddet

Autohjælpsvirksomheden Viking er fortsat langt fra at tjene penge i det danske datterselskab. I 2019 fik Viking et driftsunderskud på 9 mio. kr., hvilke næsten er en fordobling i forhold til året før. I årets løb har de norske ejere dog tilført 13,5 mio. kr. i ny kapitel, og dermed undgår Viking at få en negativ egenkapital.

Autohjælp

Ny kontrakt indebærer køb af 30 nye TMA-vogne

Den nye aftale mellem Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Falck om håndtering af akutte hændelser på motorvejene indebærer, at der 6-8 måneder efter kontraktstart vil være 30 nye TMA-vogne i drift. TMA-vognene er solide afmærkningsvogne, der er forsynet med tykke stødpuder bagpå. Det giver en markant bedre beskyttelse af indsatspersonalet, der arbejder på vejen.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fik anerkendelse for førstehjælp ved hjertestop

Det var et spørgsmål om liv eller død, da William og Henrik uden tøven trådte til og gav førstehjælp til en 68-årig mand, som 24. marts 2023 fik hjertestop i Billund Lufthavn. Deres indsats var med til at sikre, at manden begyndte at trække vejret igen og kunne køres på sygehuset. Derfor fik de i denne uge en anerkendelse fra Sydøstjyllands Politi.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Dusør til handlekraftigt kærestepar

Onsdag overrakte Nordjyllands Politi ved en lille højtidelighed på Politigården i Aalborg en dusør til en 25-årig mand, der med sin kæreste udviste omtanke og handlekraft. De to reddede en beruset mand, der faldt i vandet, ved at holde hans hoved over vandet og få tilkaldt yderligere hjælp.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet: Vores hastighedskontrol virker

Det kan være ærgerligt at blive blitzet med det røde lys, når man har placeret foden for tungt på speederen, men en ny opgørelse fra Rigspolitiet viser, at det faktisk gør en positiv forskel, når politiet gennemfører fartkontroller. De nye tal viser nemlig, at politiets fokuserede indsats mod fartsyndere får bilisterne til at sænke farten markant.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook