Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandfolk måtte rykke ud til brand på deres egen brandstation

Natten til mandag blev de frivillige brandfolk fra Rødding alarmeret til en brand på deres egen brandstation. Her var der nemlig opstået brand i en ladestation på stationens autosprøjte, og derfor kunne brandfolkene ikke komme til deres eget udstyr. I stedet måtte der tilkaldes assistance fra kollegaerne i Skodborg.

Brandvæsen

Ny dimensionering hos TrekantBrand: Stationer bevares, men færre brandfolk

Det første forsøg på at skabe en fælles dimensionering af beredskabet i TrekantBrand kuldsejlede efter massive protester. Men i andet forsøg lykkedes det, og i ejerkommunerne Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen, Vejle og Kolding er dimensioneringen nu godkendt enstemmigt. Alle stationer bevares, men der sker det, som Beredskabsstyrelsen kalder ”en ikke uvæsentlig reduktion” i antallet af brandfolk.

Brandvæsen

Padborg får ny brandstation til 5 mio. kr.

Til december vil Aabenraa Kommune efter planen kunne tage en ny, stor brandstation i Padborgs industriområde i brug. Den nye station skal samle mandskab og materiel fra tre frivillige brandværn, der lægges sammen i forbindelse med flytningen. Aabenraa Kommune investerer 5 mio. kr. i projektet, og for de penge får kommunen en brandstation på 650 m2 med et indskudt dæk på yderligere 200 m2.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Akutlægebiler tester behandling med binyrebarkhormon ved hjertestop

Et nyt studie tester, om tidlig behandling med binyrebarkhormon kan forbedre prognosen efter hjertestop. Udfordringen er, at lægemidlet skal gives af akutlægerne på stedet, hvor patienten ikke er ved bevidsthed. Studiet er et samarbejde mellem Rigshospitalet, Gentofte Hospital og Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor læge og ph.d.-studerende Laust Obling undersøger 120 patienter med hjertestop.

Præhospital

Frifundet for at have generet ambulance under udrykning

Det var ord mod ord, og derfor mente byretten i Roskilde ikke, at der var tilstrækkelige beviser til, at den 51-årig mand kunne dømmes for at have generet en ambulance under udrykning. Ifølge ambulancens fører havde den 51-årige ellers blandt andet overhalet ambulancen indenom og derefter bremset hårdt op lige foran den, så ambulanceredderen måtte foretage en katastrofeopbremsning og undvigemanøvre.

Præhospital

Ingen kritik af ambulancebehandlere i klagesag

Der er ikke grundlag for at kritisere hverken ambulancebehandlere, ambulancelæge eller skadestuelæge efter en udrykning til en patient, der senere viste sig at have haft en blodprop i venstre tinding. Patienten klagede til Patientklagenævnet, bl.a. over at ambulancebehandlerne havde afmeldt lægeambulancen, men ifølge nævnet handlede de to ambulancebehandlere fagligt korrekt.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Kulden har givet 8.000 opkald til Falck

Telefonerne har de seneste dage kimet lystigt på Falcks vagtcentral i Kolding. Her modtager Falck alle opkald fra nødstedte bilister, der har behov for assistance på vejene, og denne uge har disponenterne haft usædvanligt travlt. ”Vi har modtaget omtrent 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden for alvor tog fat”, fortæller Aase Damgaard, der er driftskoordinator hos Falck.

Autohjælp

Her er de danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2021

Der er i år 119 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er tre færre end sidste år. Desuden har 59 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er en enkelt mere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Endnu et nordjysk Redning Danmark-selskab går konkurs

Endnu et af Redning Danmarks lokale selskaber er gået konkurs. Denne gang er det Redning Danmark i Aars, der er blevet taget under konkursbehandling ved Retten i Aalborg. Det sker efter et stort underskud i seneste regnskabsår. Et andet Redning Danmark-selskab på samme adresse ser dog ud til at fortsætte aktiviteterne.

Fra arkivet – Politi

Politi

Nyt center skal bekæmpe it-relateret økonomisk kriminalitet

It-relateret økonomisk kriminalitet vokser hastigt og misbrug af betalingskort, phishing og online svindel, når der handles, rammer stadig flere danskere, efterhånden som hverdagen bliver mere digital. For at styrke indsatsen har politiet nu oprettet et landsdækkende center for indledende efterforskning og forebyggelse af sager vedrørende it-relateret økonomisk kriminalitet.

Autohjælp

Kæmpe autohjælpskontrakt i udbud

En autohjælpskontrakt med en værdi på op til 300 mio. kr. er nu sendt i udbud. Det er politiet og Vejdirektoratet, som er gået sammen om at udbyde bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene – herunder trafikuheld, hærværk og usædvanligt vejrlig – samt assistance til skiltning og trafikregulering.

Politi

Døve kan nu sende sms til alarmcentralen

Hvis man er døv eller ikke kan tale, kan det være svært at tilkalde hjælp, når man ringer 112 til alarmcentralen. Men nu kan døve, høre- og talehæmmede sende en sms direkte til alarmcentralen, hvis de har brug for akut hjælp. Det er Rigspolitiet og blandt andre Danske Døves Landsforbund og Høreforeningen, som har indledt et samarbejde, hvor medlemmerne og andre døve kan få udleveret et hemmeligt nummer, som de kan sms’e til i tilfælde af en nødsituation. Det er ifølge Rigspolitiet nødvendigt at holde nummeret hemmeligt for at forhindre eventuelle falske alarmer.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook