Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Maps
Brandvæsen

Brand & Redning Sønderjylland er på udkig efter mulige konkurrenter til Falck

I dag står Falck for driften af fire af Brand & Redning Sønderjyllands brandstationer, men kontrakten udløber snart. Derfor vil det fælleskommunale beredskab gerne indgå en ny seks-årig kontrakt om driften. Imidlertid vurderer beredskabet, at det kun er Falck, som kan løfte kontrakten til en værdi af i alt 66 mio. kr. Beredskabet efterlyser dog eventuelle konkurrenter.

Brandvæsen

Skadeservicefirma opgiver rednings- og miljøopgaver

Et år efter etableringen har Skadeservice Danmark besluttet at opgive sin rednings- og miljøafdeling, som har ydet assistance til myndigheder, beredskaber og forsikringsselskaber i forbindelse med færdsels- og miljøuheld. Skadeservice Danmark vil koncentrere sig om kerneforretningen, og rednings- og miljøaktiviteterne overdrages derfor til et nyetableret selskab.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

FDM ville flyve lægehelikopter

Tidligere på året vandt Falck kontrakten på at drive Danmarks første lægehelikopter,der med base i Ringsted dækker Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det skete i konkurrence med fire andre virksomheder, men hidtil har deres identitet ikke været offentligt kendt. Nu er det imidlertid kommet frem, at FDM bød på driften af lægehelikopteren. FDM indgik i et konsortium, som også omfattede FDM’s tyske søsterorganisation, ADAC, og helikopterfirmaet Uni-Fly – og det blev en dyr fornøjelse for Uni-Fly.

Præhospital

Stor stigning i antallet af nordjyske ambulancekørsler

Antallet af ambulancekørsler i Nordjylland er steget markant – og dem, der har brug for hjælp, bliver ældre og ældre. Det er nogle af tendenserne, som viser sig i et forskningsprojekt, der som det første i landet systematisk kortlægger brugen af akutsystemet. Mens der i 2007 var 24 ambulanceudrykninger pr. 1.000 indbyggere, var tallet i 2014 steget til 40.

Præhospital

Københavns Brandvæsen får tre måneder ekstra

Københavns Brandvæsens nuværende kontrakt med Region Hovedstaden om ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber den 1. juni 2009, men de store problemer med den nye vagtcentral er en af de væsentligste årsager til, at Region Hovedstaden nu har valgt at forlænge kontrakten med Københavns Brandvæsen i tre måneder. Det indebærer, at de nye ambulanceoperatører først skal overtage opgaven pr. 1. september 2009. 

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Viking taber fortsat millioner i Danmark

Den nyeste spiller på det danske marked for autohjælp, norske Viking, taber fortsat millioner. I 2016 blev økonomien i Vikings danske hovedselskab dog forbedret, men underskuddet blev stadig på 1,1 mio. kr. Værre så det ud for hovedstationen i København – det tidligere Camoni – som tabte 3,7 mio. kr., blandt andet fordi medarbejdertallet blev øget med næsten 50 pct.

Autohjælp

Her er de danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2019

Der er 131 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er 16 flere end sidste år. Desuden har 73 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer. Det viser en ny opgørelse. Udover større organisationer som Falck, Dansk Autohjælp, Viking og Redning Danmark har mange små firmaet i dag udrykningstilladelse.

Autohjælp

Falck sælger maskinfabrik

H.F. Nielsens Maskinfabrik i Haslev overtages pr. 1. januar af Sawo Hydraulic A/S. H.F. Nielsens Maskinfabrik har siden 1971 været en del af Falck Danmark A/S. Falck har valgt at sælge fabrikken, fordi redningskorpset ikke længere ønsker at drive en egentlig produktionsvirksomhed. H.F. Nielsens maskinfabrik har eksisteret siden 1901, og opgaverne omfatter opbygning af specialkøretøjer til bjærgning og transport af havarerede køretøjer samt brandkøretøjer.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fire af hverdagens helte hædret af politiet

Syd- og Sønderjyllands Politi hædrede i denne uge fire af hverdagens helte med en dusør for deres heltemodige indsats. ”Det er nogle voldsomme situationer, alle fire dusørmodtagere har stået i. Alligevel formåede de at holde hovedet koldt og handle hurtigt. De har vist imponerende mod og handlekraft, og det synes vi fra politiets side fortjener en særlig anerkendelse”, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Politi

Ny kortlægning og evaluering af PTSD blandt betjente

Justitsministeriet iværksatte i efteråret en kortlægning af problemerne med PTSD blandt politi- og fængselsbetjente samt en evaluering af den eksisterende indsats. Overordnet set viser den foreløbige kortlægning, at 2 pct. af de nuværende politibetjente er diagnosticeret med PTSD, mens 3,7 pct. af de nuværende politibetjente opfylder diagnosekriterierne for PTSD.

Brandvæsen

Ny kampagne: Kend dit nødnummer

Rigspolitiet, Hovedstadens Beredskab og Beredskabsstyrelsen har startet en ny kampagne om korrekt brug af nødnumrene 1-1-2 og 1-1-4. Baggrunden er en undersøgelse, som viser, at 14 pct. af danskerne enten ville ringe forkert eller ikke vide, hvilket nummer de skulle ringe til, hvis de stod i akut krise og havde brug for udrykning fra politi, ambulance eller brandvæsen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook