Præhospital

30.000 danske foreningspersoner har nu fået et hjerteredderkursus

Et netop afsluttet projekt har resulteret i, at næsten 30.000 udøvere, trænere og ledere i lokale idrætsforeninger nu kan træde til i tilfælde af hjertestop. De har fået et gratis 30-minutters hjerteredderkursus, og det er den simple opskrift på, at der nu er stor opmærksomhed på, at hjertestop også kan ske i hallen eller på fodboldbanen – og at det kræver en hurtig indsats.

Autohjælp

Havde rekordmange fritrækninger i denne vinter

I den netop overståede vinter havde SOS Dansk Autohjælp rekordmange assistancer til biler, som skulle hives ud af snedriver, op ad grøfter og fri af mudder. En vinter med sne, frost og ualmindeligt meget vand har således udfordret de danske bilister – og sendt SOS Dansk Autohjælp ud til omkring 13.000 fritrækninger.

Præhospital

Tre virksomheder vil gerne byde på ambulancekørsel i Region Syddanmark

Der er udsigt til hård konkurrence, når det skal afgøres, hvem som skal drive ambulancetjenesten i Trekantområdet i Region Syddanmark. Udover Falck – der i dag har opgaven – er to andre virksomheder nemlig blevet prækvalificeret til at byde i det igangværende udbud. Det drejer sig om PreMed, der i dag udfører ambulancekørsel i Nordjylland, og svenske Premedic.

Brandvæsen

Opsiger brandslukningskontrakter med to frivillige brandværn

De frivillige brandværn i Havnbjerg og Rinkenæs skal ikke længere udføre brandslukning for Sønderborg Kommune. Begge brandværn har store problemer med at overholde kravene til afgangstid og bemanding, så derfor har Sønderborg Kommune valgt at opsige brandslukningskontrakterne. Kommunen tilbyder dog, at brandværnene stadig kan indgå i beredskabet.

  • Præhospital
    Hver dag falder i gennemsnit 14 danskere om af hjertestop. Hurtig hjælp betyder en stor forskel ved akut hjertestop, men mange er tilbageholdende med at kaste sig over hjerteredning – selv om enhver indsats er bedre end ingen. Ifølge en ny undersøgelse er mere end hver tredje dansker utryg ved at træde til med hjælp ved et hjertestop.
  • Præhospital
    PreMed har udnævnt Thomas Jeppesen som ny driftsleder. Den 1. marts 2024 tiltrådte han det nye job, hvor han vil arbejde 50/50 med ledelse og i driften som paramediciner i hele PreMeds område i Himmerland og Thy-Mors. Opgaverne som driftsleder deler han med en kollega, der primært har fokus på teknik og køretøjer.
  • Autohjælp
    Der er er tale om en kontrakt med en værdi på omkring 120 mio. kr., når Vejdirektoratet senere på året sender bemandingen af Vejdirektoratets Trafikcenter i udbud. Trafikcenteret overvåger trafikken på statsvejene og på udvalgte større kommuneveje døgnet rundt, og centeret skal gribe aktivt ind, når omstændighederne tilsiger det. Både Falck og G4S har tidligere haft kontrakten.
  • Autohjælp
    Københavns Kommune har sendt en større autohjælpskontrakt i udbud. Kontrakten omfatter 900 køretøjer under 3.500 kg, 90 køretøjer over 3.500 kg samt 835 arbejdsredskaber på hjul, tromler eller valser. Værdien af kontrakten – der har karakter af en rammeaftale – anslås til 3,5 mio. kr. og med en maksimal værdi på 4,5 mio. kr.
  • Foto: Rigspolitiet
    Politi
    Egentlig skulle et nyt og tiltrængt it-system til landets alarmcentraler have været sendt i udbud sidste år. Men projektet er skudt til hjørne. Rigspolitiet har således besluttet, at man vil analysere ”en mulig alternativ anskaffelsesstrategi”, og når den analyse er afsluttet, skal der laves en helt ny tidsplan. Derefter følger en ny forelæggelse for Statens It-råd og Finansudvalget – og dermed har det nye system

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Nu har også Kolding fået brandkadetter

Ungdomsskolen og Kolding Brandvæsen har startet et 3-årigt projekt om brandkadetter i Kolding Kommune. Projektet modtager økonomisk støtte fra Velux Fonden og TrygFonden. Brandkadetkorpset er for børn og unge i alderen 10-17 år, som gennem uddannelse og socialt samvær udvikler sig til ansvarsbevidste medborgere.

Google Maps
Brandvæsen

Vejle Kommune får 3,7 mio. kr. fra TrekantBrand

Ved årsskiftet udtrådte Vejle Kommune af det fælleskommunale Trekantområdets Brandvæsen (TrekantBrand). Nu er det så gjort op, hvor mange penge Vejle Kommune skal have med fra det fælles beredskab: TrekantBrands nettoformue udgør 11,9 mio. kr., og da Vejle Kommune ud fra indbyggerantal udgjorde godt 31 pct. af beredskabet, skal de have 3,7 mio. kr. med.

Brandvæsen

Nordjyllands Beredskab gør klar til kæmpe udbud af brandslukningen

Brandslukningen i Nordjylland skal konkurrencesættes, og derfor vil det fælleskommunale Nordjyllands Beredskab nu indlede en såkaldt markedsdialog med aktører, som er interesserede i at afgive tilbud i den kommende udbudsrunde. Formålet med markedsdialogen er at få input til de nuværende opgaver samt til, hvordan markedet ser muligheden for at indgå i et samarbejde om at efterleve den kommende dimensioneringsplan.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Badegæster kan få en introduktion til genoplivning

40 pct. af danskerne vurderer selv, at de er overvejende dårligt eller meget dårligt klædt på til at yde genoplivning. Men på 27 badesteder i Danmark vil det i uge 29 være muligt at modtage undervisning i basal genoplivning. Det er Hjerteforeningen, der inviterer alle interesserede til en snak med en instruktør i genoplivning om, hvad man egentlig gør, hvis en person falder om med hjertestop.

Præhospital

Nye videokameraer i ambulancer slukker EKG-udstyr

Et forsøg med videokameraer i udvalgte nordjyske ambulancer er blevet midlertidigt indstillet, efter at det var vist sig, at de trådløse kameraer forstyrrer ambulancernes EKG-udstyr. I dag sendes EKG-data nemlig også trådløst, men forbindelsen mellem udstyret og ambulancens computer bliver afbrudt, når der samtidig sendes video fra ambulancen til sygehuset.

Præhospital

Fyn får en ny akuthjælperordning

En gruppe borgere i Broby og omegn har dannet en akuthjælpergruppe, som gerne vil hjælpe til ved alvorlig sygdom og tilskadekomst. Region Syddanmark har nu nikket ja til den nye akuthjælperordning på Fyn. Det er første gang, at regionen godkender en ny akuthjælperordning i et område, som har mindre end 15 minutter til en ambulancestation.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælp skifter navn

Et år efter SOS Internationals køb af Dansk Autohjælp skifter Dansk Autohjælp navn til SOS Dansk Autohjælp og får nyt logo. Kunderne vil dog ikke komme til at mærke ændringen, da hverken telefonnumre eller køretøjernes udseende ændres. Med navneændringen vil SOS International signalere, at Dansk Autohjælp nu er en del af en større koncern, der også har autohjælpsselskaber i Sverige, Norge og Finland.

Autohjælp

Tryg skifter Totempo ud med Dansk Autohjælp

Den kriseramte Totempo-koncern mister nu med ét slag 300.000 kunder. Det sker efter at forsikringsselskabet TrygVesta har besluttet at indlede et samarbejde med Dansk Autohjælp, som fremover skal levere vejhjælp til TrygVestas danske kunder. Aftalen træder i kraft onsdag den 11. marts. I dag leveres vejhjælpen af Totempo, og TrygVesta-aftalen var et vigtigt element i Totempos forsøg på at rekonstruere vejhjælpsaktiviteterne.

Autohjælp

Viking taber fortsat millioner i Danmark

Den nyeste spiller på det danske marked for autohjælp, norske Viking, taber fortsat millioner. I 2016 blev økonomien i Vikings danske hovedselskab dog forbedret, men underskuddet blev stadig på 1,1 mio. kr. Værre så det ud for hovedstationen i København – det tidligere Camoni – som tabte 3,7 mio. kr., blandt andet fordi medarbejdertallet blev øget med næsten 50 pct.

Fra arkivet – Politi

Politi

Seks års fængsel for at sætte ild til kammerat

En 41-årig mand fra Torrig er onsdag ved retten i Nykøbing Falster blevet idømt seks års fængsel for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Den 41-årige slog den 3. december 2018 en 37-årig kammerat bevidstløs, bandt hans hænder med strips, hældte brændbar væske ud over ham og satte ild til ham. Den 37-årige blev ved episoden forbrændt på 50 pct. af kroppen.

Brandvæsen

Årsag til hedebrand ikke fundet

Resultatet af politiets brandundersøgelse af sommerens voldsomme brand på Randbøl Hede ved Vejle foreligger nu. På grund af brandskadernes omfang og karakter har det ikke været muligt at finde et konkret arnested og heller ikke muligt at påvise en brandårsag. Der har været anvendt brandhunde i forbindelse med undersøgelsen, men de har ikke markeret for tilstedeværelse af brandbar væske.

Politi

Får bøde for misbrug af blå blink

En 19-årig mand står til en bøde, efter at han onsdag eftermiddag kørte med blå blink ved Henne Strand. I alt fik politiet onsdag anmeldelser om tre episoder med ulovlig anvendelse af blå blink i Varde-området, og politiet beskriver brugen af de blå blink som en ny dille blandt de unge i lokalområdet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook